Wellington: alles behalve saai


Stedentrip Wellington

Bij een stedentrip naar Nieuw-Zeeland denk je natuurlijk meteen aan de hoofdstad Wellington. Veel toeristen zien deze stad als een saaie stad. Echter heeft deze stad veel meer te bieden dan de houten parlementsgebouwen.

Wellington is gelegen aan de zuidelijke kust van het Noordereiland. De stad fungeert als een kruispunt tussen het Noordereiland en het Zuidereiland. Vanaf hier vertrekken veel veerboten naar het andere eiland. Wellington heeft een enorme natuurlijke haven. De haven heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis. Meer over deze geschiedenis is terug te vinden in het museum van Wellington op Jervois Quay.

Stedentrip Wellington
Toch zijn er veel verschillende toeristische attracties te vinden. De belangrijkste zijn: de voetgangersbrug die het centrum met de wijk rond Lambton Quay verbindt en de houten parlementsgebouwen. De City to Sea Bridge is de voetgangersbrug. Deze is gebouwd in het jaar 1994. De brug is erg opvallend en valt op door zijn indrukwekkende architectuur met Maori houtsnijwerk. Vanaf deze brug heb je een prachtig uitzicht op de skyline van de stad. Het parlementsgebouw heeft een bijzondere architectuur. Het meest bijzondere gebouw is het Bijenkorf gebouw. Dit zijn de moderne kantoorruimtes die zijn ontworpen door een Britse architect. Dit gebouw werd snel het symbool voor Wellington. Verder heeft het parlement zelf een neoklassieke architectuur. Deze gaat terug tot het jaar 1922. De Parlementaire Bibliotheek is een stijlvol roze gotisch gebouw. Ook staat er één van de grootste houten gebouwen van de wereld. Dit is een regeringsgebouw.

Als kunstliefhebber kan je uren vertoeven is het Museum of New Zealand. Dit museum is vooral bekend vanwege de grote kunstcollectie, de speciale dispalys voor kinderen en onderzoeksfaciliteiten. Veder zijn er veel tijdelijke tentoonstellingen te vinden en allerlei multimedia producties. Het museum is gelegen in het centrum. Ook vind je hier het Circa Theater en het Franks Kitss Park. Dicht bij Lambton Quay ligt het Museum of Wellington City and Sea. Hier vind je vooral wetenschappelijke tentoonstellingen. Ook zijn er veel foto’s en belangrijke kaarten en documenten te vinden. Er wordt veel aandacht besteed aan de kinderen en het is een uitje voor jong en oud.

Wat je zeker niet mag missen is een tochtje met De Kelburn Cable Car. Dit is een kabelbaan die naar de Kelburn Terminal klimt. Zodra je instapt krijg je een prachtig uitzicht over de stad en Port Nickolson. Het is een tripje van ongeveer zes minuten, maar is een onvergetelijke ervaring. Aan de rand van de stad vind je het Wellington Tramway Museum. Hier vind je historische trams die vroeger in de stad reden. Sommige komen zelfs uit het jaar 1905.

Er is dus genoeg leuks te doen in deze prachtige stad. Wanneer reis jij af naar Nieuw Zeeland voor een onvergetelijke stedentrip?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten