Bangkok: Stedentripwaardig


Stedentrip Bangkok
Bangkok is de hoofdstad van Thailand. In deze drukke stad wonen maar liefst tien miljoen mensen. Het is een gevarieerde en vooral dynamische stad met veel bezienswaardigheden en uitermate geschikt voor een stedentrip.

Bangkok ligt aan de rivier Chao Phraya. Echter kan je vanuit de stad het water niet goed zien door de vele gebouwen. Het is een echte aanrader om Bangkok vanaf het water te zien. Dit kan door middel van de waterbus, de Chao Phraya Express boat. Door de vele khlongs dat zijn kanaaltjes werd Bangkok vroeger ook wel het Venetië van het Oosten genoemd. Khlong Bangkok Noi is zeker de moeite waard. Hier vaar je namelijk langs allemaal houtenhuizen op palen, kleine eetstalletjes en tempels. Het Royal Barges National Museum vindt in aan het begin van de khlong. Hier kan je de praalboten bewonderen die worden gebruikt bij een ceremonie aan het einde van de vastentijd. Een drijvende markt bezoeken doe je iets ten zuiden van Bangkok in Damnoen Saduak. 

Ook in Bangkok is er een Chinatown te vinden. Deze wijk ligt rond de kruisende straten van Ratschwong en Yaowarat. Hier vindt je ook het belangrijkste treinstation van de stad. Waan je in de wirwar van kleine straatjes en de vele winkeltjes. In het oosten van deze wijk vind je het grootste Boeddhabeeld ter wereld van massief goud. Aan de westgrens van Chinatown vind je een Indiase wijk. Deze wijk wordt Pahurat genoemd en is een soort van Little India. Proef hier de echte Indiase marktsfeer. 

Tijdens je stedentrip in Bangkok moet je beslist op de fiets stappen. Je ontdekt een hele andere kant van de stad en komt bijna geen auto tegen. Je passeert een woonbuurt en zelfs een mooi groen gebied en dat allemaal in deze drukke lawaaierige stad. Een excursie duurt ongeveer vier uur en is 25 kilometer lang. Elk uur wordt er gestopt om even te rusten en van het uitzicht te genieten.



stedentrip Bangkok
Wat Pho
Bangkok heeft vele tempels. De Tempel van de Dageraad oftewel, Wat Arun vind je aan de overkant van de Chao Phraya. Voor de tempel staat een 82 meter hoge prang met vier kleinere prangs. Deze zijn rijkelijk versierd door stukjes porselein uit China. Via deze torens heb je een prachtig uitzicht op de stad en de rivier. Wat Pho is de oudste en grootste tempel van Bangkok. De grootste attractie is het enorme vergulde beeld van een liggende Boeddha. Deze Boeddha is maar liefst 46 meter lang en 15 meter hoog. Wat Phra Kaeo is de Tempel van de Smaragden Boeddha. Samen met het Koninklijk Paleis vormt dit één complex. Deze vind je aan het belangrijkste plein van Bangkok, Sanam Luang. In Phra Kaeo vindt je kleurrijke graven en daken van bladgoud. Toch is een beeld van zestig centimeter hoog dé toeristische attractie. Dit is de Smaragden Boeddha.


Ook voor de winkelliefhebbers is Bangkok een place to be. Er zijn grote winkelcentra en er komen er steeds meer bij. Of wil je meer weten over de Thaise geschiedenis en cultuur, dan kan je een bezoek brengen aan het Nationaal Museum. Waar Bangkok vooral wordt gezien als doorreisstad is het dus zeker geschikt voor een stedentrip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten