Jouw Russische droomstedentrip: Moskou!


Stedentrip Moskou
Moskou, de hoofdstad van Rusland is een stad die vaak in het nieuws komt. Deze stad is honderden jaren het middelpunt geweest van de Russische cultuur. Sint-Petersburg was voornamelijk op het westen gericht. Moskou bezit veel gebouwen die kenmerken laten zien van de Russische cultuur. Tijdens je droomstedentrip kun je hier zeker van genieten.

Stedentrip MoskouHet Rode Plein is het centrale plein van Moskou. Dit is niet alleen het hart van Moskou, maar ook het hart van Rusland. Je vindt er namelijk het Kremlin met de tsarenpaleizen en kathedralen. Het Rode Plein wordt door veel Russen ook gezien als het historische machtscentrum, aangezien veel historische gebeurtenissen in Rusland zich hier hebben afgespeeld. Aan het Rode Plein is het Kremlin van Moskou gevestigd. Dit is de zetel van de regering van de Russische Federatie. In het Kremlin van Moskou kun je tegenwoordig ook een theater en een museum vinden. Ook zijn er vele kathedralen en paleizen te vinden, evenals de Tsarenklok en het Tsarenkanon. De Basiliuskathedraal valt direct op en je kijkt je ogen uit tijdens je droomstedentrip. Op het Rode Plein is ook het mausoleum van de eerste leider van de Sovjet-Unie te vinden. Het is een gigantisch bouwwerk, waar ook andere communisten begraven zijn. 

Stedentrip MoskouEen van de mooiste kloosters van Rusland is het jonge meisjes klooster. Het klooster heeft een prachtige ligging en heeft een erg grote tuin. Een rondleiding in dit klooster is vrij uniek, aangezien het klooster niet iedere dag geopend is. Ook hier zijn kenmerken van de Russische cultuur te vinden, zoals veel goud en beschilderde plafonds. Het klooster heeft ook een kathedraal en een kapelletje. Nog een aanrader tijdens je droomstedentrip is om een ritje te maken met de metro. Door de prachtige architectuur lijken de stations op paleizen. Er is veel gebruik gemaakt van marmer, brons, glas, nikkel en er zijn veel beeldhouwwerken, wandschilderingen en mozaïeken te vinden.

Moskou heeft veel te bieden tijdens je droomstedentrip. De typische Russische architectuur zorgt voor veel open ogen en monden en deze stad is dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten