Buenos Aires: de parel van Argentinië


Buenos Aires stedentrip
Een stedentrip naar de hoofdstad van Argentinië moet zeker op je lijstje staan. Buenos Aires is de geboorte stad van de tango en hét metropool voor de jet-set van de wereld. Verder zijn er natuurlijk bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Buenos Aires  heeft prachtige huizen en allerlei indrukwekkende gebouwen. Dit geeft de stad een unieke uitstraling. Er is veel behouden gebleven van de Spaanse kolonisatie. Het is een stad die vooral een diepe indruk op je maakt. Alleen een wandeling door de straten van Buenos Aires zegt al genoeg. Hier kan je uren vertoeven. Elke keer lijkt het of je in een ander tijdperk terecht komt.

De parel van Argentinië heeft vele bezienswaardigheden te bieden. Zo heb je de Catedral Metropolitana. Dit is een indrukwekkende katholieke kathedraal die gelegen is aan de beroemde Plaza de Mayo. De kathedraal dateert uit het jaar 1862. De Korinthische zuilen geven een indrukwekkend beeld. Een ander bouwwerk is het Casa Rosada, ook wel het roze huis genoemd. Dit is het presidentieel paleis. Hier bevinden zich de werkvertrekken van de president.

Één van de wijken die je zeker niet voorbij mag gaan is La Boca. Dit is één van de kleurrijkste wijken die Buenos Aires rijk is. Er heerst een Europese sfeer en de allereerste bewoners kwamen uit Genua, Italië. De naam van de wijk is afgeleid van een Genuese wijk Boccadasse. De huizen zijn versierd met allerlei muurschilderingen. Deze schilderingen gaan vooral over de tango en de cultuur die er in de buurt heerst. Ook de alom bekende voetbalclub Boca Juniors is hier te vinden. Diego Maradona is nog steeds hun oude sterspeler. Het is dan ook één van de beste voetbalploegen van Zuid-Amerika.

Buenos Aires stedentripCementerio de la Recoleta is een kerkhof. Dit is het bekendste kerkhof dat er is. Als je er doorheen loopt, lijkt het net een klein dorp. De bekendheid komt vooral doordat hier het graf van Eva Péron is. Dit was de invloedrijke echtgenote van de voormalige president Juna Péron. Er liggen vooral veel rijke mensen. Ook liggen de kisten niet in de grond maar zijn ze bij gezet in het familie graf. Het kerkhof is het duurste stuk grond dat Buenos Aires heeft.

Bezoek de San Telmo-markt, het Obelisco en de Plaza de Mayo. Naast alle prachtige bezienswaardigheden is Buenos Aires natuurlijk het Mekka van de tango. Er zijn vele tangosalons te vinden waar je kan kijken, maar ook zelf een dansje kan wagen. Dans jij straks de tango in deze prachtige stad?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten