Londen; zo ver weg, maar toch dichtbij


Stedentrip Londen
Als ik aan Londen denk, denk ik aan de Big Ben, de London Eye, St. Pauls Cathedral, de Tower Bridge, Hyde Park, Trafalgar Square, Buckingham Palace en nog zoveel meer. Het klimaat van Groot-Brittannië is helaas niet aantrekkelijk voor mensen die van de zon houden, maar deze stad aan de andere kant van de Noordzee heeft je zoveel te bieden. Lees verder en ontdek wat je allemaal in Londen kunt doen tijdens je droomstedentrip.



Stedentrip LondenDe rivier the Thames deelt deze stad in tweeën en als je een wandeling langs deze rivier maakt, kom je al zoveel moois tegen. Laten we beginnen met Westminster Abbey. In deze kerk vinden de kroningen, huwelijken en begrafenissen van het Britse Koninklijk huis plaats. Deze kerk is in volledig gotische stijl gebouwd. Vlakbij Westminster Abbey, aan de Westminster Bridge is de Big Ben te vinden. Deze grote klok wordt altijd genoemd in combinatie met de stad en is ook zeker de moeite waard om te bekijken tijdens je stedentrip. Vanaf de Big Ben is de London Eye al te bewonderen. Op nog geen 200 meter lopen sta je recht voor een gigantisch reuzenrad. Op het moment dat deze gebouwd werd in 1998 was het de grootste van de wereld. In een rit van een half uur geniet van je van een ontzettend mooi uitzicht van de stad. Een tip is om in de London Eye te gaan wanneer het donker is. Dan heb je een uitzicht over verlicht Londen, zeker de moeite waard! Als je dan nog een stuk langs de rivier loopt, kom je the Millennium Bridge tegen. Dit is een hangende voetgangersbrug en hiermee kun je de rivier the Thames weer oversteken. Tijdens de overtocht zie je de koepel van St. Pauls Cathedral al boven de gebouwen uitsteken. De kathedraal is gebouwd in de stijl van Engelse Barok.

Stedentrip LondenVergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan Buckingham Palace. Dit is de officiële residentie van de Britse koningin. Wat hierbij ook zeker leuk is om te zien is de wisseling van de wacht. Vanuit Buckingham Palace kun je zo door naar het Hyde Park. In dit park is zoveel te zien, zoals een meertje met roeiboten, er is een ruiterpad aangelegd, je vindt er de bekende squirrels, de herdenkingsfontein van Prinses Diana en het Holocaust Memorial. En als je interesse hebt in het Britse Koninklijk huis dan is the Tower of Londen ook aan te raden tijdens je stedentrip. Hier vind je, vlakbij the Tower Bridge, de kroonjuwelen van de koningin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten