De stad voor iedereen: Barcelona

Barcelona stedentrip parc guell
Barcelona. Shopaholics denken aan de vele winkels aan de Ramblas, liefhebbers van de kunst denken direct aan Gaudí en sportliefhebbers denken aan Camp Nou of de Olympische Spelen van 1992. Barcelona heeft veel te bieden en is een stad waarbij je iedere keer weer iets nieuws ontdekt tijdens je bezoek. Het is zeker een stedentrip waard! Als je verder leest, kom je er achter welke bezienswaardigheden zeker de moeite waard zijn in deze stad.



Stedentrip Barcelona Mercat la boqueriaAllereerst dé straat van Barcelona: Las Ramblas. In deze straat, en in zijn vele zijstraten,  is een en al gezelligheid te vinden tijdens je stedentrip. Van shoppen in leuke boetiekjes of bekende winkelketens tot heerlijk eten of een leuk souvenirtje kopen. Bij de Ramblas ben je aan het juiste adres. In de zijstraatjes is ook veel te ontdekken. In één van de zijstraten is la Boqueria market zeker een aanrader tijdens je stedentrip. Een overdekte markt die je zeker niet met een lege maag moet gaan bezoeken. De talloze kraampjes zijn overladen met vers vlees, vis, fruit, groenten, maar ook snoep, noten en shakes zijn er te vinden. Of ga op zoek naar de gotische wijk, Plaҫa Reial of loop de Ramblas af, bewonder Columbus en geniet van de prachtige haven van deze stad.

Wie Parc Guell of Sagrada Familia hoort, denkt aan Gaudí en andersom. Deze bezienswaardigheden zijn echt niet te missen voor een onvergetelijke stedentrip. Aan te raden is om in het hoogseizoen je tickets voor je trip al te bestellen. Dit om urenlange wachtrijen te ontlopen. Het is zeker dat je je ogen uit zult kijken tijdens je stedentrip in Barcelona. In Parc Guell kun je gerust een hele dag rondlopen. Er zijn veel mooie lanen met bomen. De salamander die gemaakt is van mozaïek is zeker een publiekstrekker. Ook is er veel mozaïek te vinden in trappen en is er een heel groot plein waar een bank vol mozaïek de grens van dit plein aangeeft. Hierbij heb je een uitzicht over een heel groot deel van Barcelona. Vanaf Parc Guell heb je ook zicht op de Sagrada Familia. Ook hier zijn veel invloeden van Gaudí te vinden. De Sagrada Familia wordt ook wel de onvoltooide genoemd. Sinds de aanleg van de eerste steen in 1882 wordt er nog steeds gebouwd. Voor €19,30 heb je toegang tot de kathedraal én om in een toren van 70 meter te klimmen om zo te kunnen genieten van een adembenemend uitzicht. Sinds 2014 is de binnenkant van de kathedraal af en zodra je binnenstapt kijk je je ogen uit. 
Barcelona Stedentrip MontjuicBarcelona heeft natuurlijk nog zoveel meer te bieden. Parc de Ciutadella is bijvoorbeeld ook een aanrader. Hier genieten de locals van de rust en de prachtige stad. Of bezoek het paleis van Montjuic en geniet ´s avonds van een prachtige fonteinenshow. Vlakbij het paleis is ook het Olympisch dorp te vinden. Dit was het hart van de Olympische Spelen van 1992. Kies voor een rondleiding in het voetbalstadion van FC Barcelona Camp Nou. En en en..we kunnen wel een boekwerk schrijven over Barcelona. Ons advies is: bezoek deze prachtige stad en zodra je eenmaal geweest bent, wil je zeker weten weer terug!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten