Praag een echte sprookjesstad


Stedentrip Praag
Praag is het politieke, culturele en economische centrum van Tsjechië. Er zijn veel mooie historische gebouwen bewaard gebleven en deze stad behoort tot één van de mooiste steden van Europa. Het wordt ook wel het grootste openluchtmuseum van de wereld genoemd.

Stedentrip PraagIn Praag kan je je ogen rijkelijk de kost geven. Overal zie je pracht en praal op het gebied van architectuur. Deze stad staat in zijn geheel onder bescherming van de Unesco. Je kan uren wandelen door de kleine straatjes, over de prachtige pleinen en langs de mooie gebouwen. Vooral ’s avonds is dit een aanrader. Alle lichtjes maakt het tot een intieme sfeer. Voor een ultieme romantische sfeer kan je gaan voor een gondeltje over de Moldau. Hiermee vaar je onder de Karelsbrug door. Dit is de oudste brug over de Moldau met allerlei barokke beelden. Op de brug vindt je verschillende straatartiesten die de sfeer bepalen. Vanaf de Karelsbrug kom je op het Oude Stadsplein terecht. Hier staat het Oude Stadhuis en een Astronomische Klok die over de gehele wereld bezoekers trekt. Op elk heel uur komen er twaalf apostelen tevoorschijn. Verder kan je lekker zitten op één van de vele gezellige terrasjes.

De Praagse Burcht Vyšehrad vindt u bovenop de heuvel Hradcany. Het is een groot gebouw waar je onder andere een historisch museum vindt. Ook de koninklijke tuinen en de Sint-Vituskathedraal staan hier binnen de muren. In de Burcht is een klein doorlopend straatje te vinden. Hier vind je allerlei gekleurde huisjes, waar de schrijver Franz Kafka heeft gewoond. Die het bezichtigen waard zijn. Verder zijn er leuke boetiekjes en huiskamerconcerten te vinden.

Voor winkelen en uitgaan zit je in Praag op de ultieme plek. Vergaap je aan alle souvenirs en koop de typische Tsjechische producten. Of struin lekker door de warenhuizen. De gezelligheid vindt je in de kleine straatjes, waar je alle kroegjes en wijnbars vind. In de stad vindt je de clubs en discotheken. Maar ook voor een operavoorstelling, concert, ballet of musical kan je in Praag terecht. De Tsjechische kunstvorm in de voorstelling van LaternaMagika is een echte aanrader. Hier worden pantomime, lichteffecten en muziek met elkaar gecombineerd.

Bezoek de Joodse wijk Josefov, smul van een typische Praagse lunch en geniet van dit prachtige openluchtmuseum. Wanneer bezoek jij deze indrukwekkende sprookjesstad?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten