Stedentrip New york: The city that never sleeps!


Stedentrip New York Time Square
New York is bij uitstek één van de ultieme bestemmingen als we het hebben over een stedentrip. Lekker de toerist uithangen of shop till you drop. In the Big Apple kan het allemaal.

Van cultuur snuiven krijg je in deze stad niet genoeg. Zo zijn er een tal van musea zoals het Moma, maar ook de stad zelf is vol van cultuur. Strijk eens neer in één van de parken en ja natuurlijk mag Central Park hierbij niet ontbreken. New Yorkers ontsnappen in Central Park aan het drukke stadsleven. Er hangt een relaxte sfeer en iedereen geniet van de rust. Bekijk het vrijheidsbeeld, sta op de top van het Empire State Building en bezoek het overweldigende Times Square. Loop over de Brooklyn Bridge en bekijk aan de andere kant de immense skyline van New York. Vooral in de avond als de stad verlicht is, is dit zeker een aanrader. 9/11 staat in iedereens hoofd gegrift. Bezoek het indrukwekkende memorial en het bijbehorende museum. Lees de namen van de omgekomen mensen en zie het verwrongen staal van één van de twee Twin Towers.

Stedentrip New York
Vrijheidsbeeld
New York bestaat uit allerlei verschillende wijken. Deze wijken zijn tijdens jouw stedentrip zeker het bezoeken waard. De wijk SoHo staat bekend om zijn leuke winkeltjes. Slenter door de straten en voel wat er in deze hippe wijk leeft. Little Italy en China Town mag u ook niet vergeten. Je staat van New York opeens in Italië en dan weer in China. De elite zijn te vinden in de Upper East Side. Als museum liefhebber ben je hier ook op je plek. Een appartementje kopen in deze prachtige wijk? Appartementen kosten hier ongeveer een paar miljoen. Er zijn zelfs appartementen boven de dertig miljoen te vinden.

Wil je flink gaan shoppen tijdens je stedentrip dan ben je in New York op het juiste adres. In deze stad vind je enorme warenhuizen waar je flink je slag kan slaan. Het is niet voor niets de modehoofdstad van de VS. Van designerkleding tot toeristische snuisterijen. Wandel over het wereldberoemde Fifth Avenue en vergaap je aan alle dure winkels die daar te vinden zijn. Ook  in de warenhuizen zoals Macy’s, Bloomingdales en Barneys kan je goed losgaan.

Oftewel een stedentrip naar New York is het zeker waard. Proef de Amerikaanse cultuur, reis per metro, stap eens in een yellow cab en beleef alle aspecten die New York jouw te bieden heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten