De verrassende mix tussen modern en traditioneel: Jeruzalem


Stedentrip Jeruzalem
Als je voor een verrassende droomstedentrip wil kiezen, dan is Jeruzalem de uitgelezen stad om te bezoeken. Deze prachtige stad heeft twee gezichten. Aan de ene kant straalt deze stad een Westerse cultuur uit met een moderne vibe. Aan de andere kant loopt u binnen de kortste keren door het oude, traditionele Israël en bent u binnen een paar minuten te vinden op de geboorteplek van Jezus. Mede hierdoor en andere bezienswaardigheden die in deze blog verder te lezen zijn is zeker te merken dat Jeruzalem een stad met geschiedenis is. Ondanks dat is er een uitstekend netwerk van openbaar vervoer in deze stad, zodat u onbezorgd rond kunt trekken tijdens je droomstedentrip in Jeruzalem!



De Klaagmuur is de heiligste plaats voor de joden. Dit is hét symbool van het Jodendom. De Klaagmuur staat voor het lijden van het Joodse volk, maar ook voor belofte van herstel. Voor de muur is een groot plein aangelegd om de duizenden gelovigen die komen bidden bij de Klaagmuur, te herbergen. Zeer gelovige Joden verbergen papiertjes tussen de voegen die alleen bestemd is voor God. Dit bijzondere ritueel is zeker de moeite waard om met je eigen ogen te bekijken. De Heilige Grafkerk is ook zeker een bezoekje waard tijdens je droomstedentrip. De kerk wordt ook wel de Kerk van de wederopstanding genoemd. De Heilige Grafkerk is gebouwd op de plek waar Jezus Christus zowel gekruisigd als begraven is. Sinds de vierde eeuw is het een belangrijke pelgrimsoord voor de Christenen.

Stedentrip JeruzalemOp ongeveer 10 kilometer van Jeruzalem is de plaats Bethlehem te vinden. Vele mensen kennen deze stad als de geboorteplaats van Jezus Christus en hier is ook de geboortekerk te vinden. Deze stad is ook voor de Joden en de Moslims een zeer belangrijke stad. In de oude stad zie je veel middeleeuwse invloeden terugkomen en is een zeer mooie stad om te bezichtigen.

Al met al kun je tijdens je droomstedentrip in Jeruzalem veel ontdekken. Na een dag rondtrekken zijn er ’s avonds genoeg gezellige straatjes om een plekje te vinden om heerlijk uit eten te kunnen gaan of lekker te gaan borrelen. Deze stad biedt alles voor een mooie droomstedentrip!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten