Betoverende stedentrip naar Istanbul


Istanbul is uitgegroeid tot een moderne wereldstad. In deze stad vind je invloeden van de Aziatische en de Europese cultuur. In de gehele stad hangt een bijzondere en betoverende sfeer.  Als je de historische wijk Sultanahmet inloopt zal je deze sfeer zeker proeven. In deze wijk vind je het Hippodroom van Byzantium, de Blauwe Moskee en de Aya Sofia. Ook is er een enorme overdekte markt, de Grote Bazaar. Hier zie je vooral de Aziatische invloeden terug.

Er zijn verder heel veel bezienswaardigheden te vinden in Istanbul. Het Topkapipaleis is in z’n geheel één grote schatkamer. De macht en rijkdom zijn hier goed voelbaar. In het paleis vind je ook de haremvertrekken. Hier leefde de sultan met zijn vrouwen en familie.

Stedentrip Istanbul
Basilicacisterne
Het Hippodroom is een plein. Dit plein heeft een ovale vorm. Het was een paardenrenbaan die Keizer Constantijn driehonderd jaar na Chr. liet aanleggen. Helaas zijn er bijna geen resten meer over. Onder het plein ligt een groot waterreservoir, Basilicacisterne. Dit trekt vooral veel toeristen, omdat het een opmerkelijke attractie is. Het dak wordt gedragen door meer dan driehonderd zuilen. Er zijn paden boven het water waar je over kan lopen. Dit in combinatie van de verlichting en de muziek hangt er een unieke sfeer.

Stedentrip Istanbul
Blauwe Moskee
In de Blauwe Moskee komen veel gelovigen. Zij bidden vijf keer per dag richting het oosten. De naam komt van de blauw Izniktegel die binnen zijn gebruikt tijdens de bouw. In Turkije staat de moskee echter bekend als de Groene Moskee. Dit komt omdat de meeste blauwe tegels na een brand vervangen zijn door een groen exemplaar. De moskee heeft zes minaretten. Tussen de gebedsdiensten door is het mogelijk om de moskee te bezichtigen. De Aya Sofia, dat gebouwd is als kerk, is sinds de 15e eeuw ook een moskee. Dit is één van de bekendste bezienswaardigheden in deze stad. Het gebouw heeft een grote koepel die in het oog springt.

Breng verder nog eens een bezoek aan de andere moskeeën, de indrukwekkende fonteinen en paleizen. Een dag relaxen doe je in een echte Turkse Hamam. Ook als museum liefhebber zit je in Istanbul goed. Van het museum Voor Turkse en Islamitische kunst tot het Archeologisch Museum. Bewonder Istanbul vanuit de Galatatoren of de Maagdentoren. Er is genoeg moois te beleven. Geniet van allerlei Turkse delicatessen in de Çiçek Pasaji. Een winkelpassage waar je als toerist kunt genieten van de Turkse keuken. Een kopje Turkse thee drinken doe je natuurlijk op het terras in het Gülhanepark. Ontmoet het moderne Istanbul op het Taksimplein. Dit ligt in het Europese gedeelte en het is een groot druk plein omringd door winkels, restaurants en hotels. De bekendste winkelstraat van Istanbul komt uit op dit plein. Voor shoppen de toeristen is Istanbul een prima stad. Van de Grote Bazaar tot de vele warenhuizen.

Welke bijzondere dingen biedt Istanbul jou als stedentrip?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten