Een stedentrip down under: Sydney


Sydney stedentrip Opera House

Als de grootste en oudste stad van Australië met vele bezienswaardigheden maakt een stedentrip naar Sydney het dubbel en dwars waard.

Sydney stedentrip Harbour BridgeDe beste tijd om af te reizen down under is tussen december en maart. In deze periode kan je genieten van de aangename tempratuur en een heerlijk zonnetje. Sydney heeft allerlei indrukwekkende bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Één van de meest bekende gebouwen ter wereld staat namelijk in Sydney. Dit is het Sydney Opera House. Een indrukwekkend gebouw van binnen en buitenkant. Een tip: Als je ’s ochtends vroeg gaat is het entree kaartje goedkoper. De Sydney Harbour Bridge is een van de bekendste trekpleisters van deze wereldstad. Het is een enorme brug. Als toerist kun je een wandeling op de brug maken. Goedkoop is het niet, maar zeker een aanrader. De toren die boven het centrum uitsteekt is de Sydney tower. De toren is 305 meter hoog en er is een uitkijkpunt op 250 meter hoogte. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Sydney stedentrip koala
Down under zijn allemaal bijzondere dieren te vinden. In het Sydney Wildlife World kan je al deze dieren bewonderen. Er is zelfs een koala dorp waar je deze schattige diertjes kunt aaien. In het Sydney aquarium vind je een bijzondere collectie vissen en andere waterdieren. Het is één van de mooiste aquariums ter wereld. Verder is een bezoekje aan The Australiam Museum een goede tip. Hier vind je een bijzondere collectie als het gaat om antropologie, flora en fauna. Maar ook een interessante tentoonstelling over de Aboriginals en The Lost Generations.

Breng ook eens een bezoekje aan de oudste wijk van deze stad: The Rocks. Deze wijk ligt aan de voet van de Sydney Harbour Bridge. Er is veel overgebleven van de koloniale tijd. Op vrijdag en zaterdag is er een gezellige markt te vinden. Een andere wijk die het bezoeken waard is, is Manly. Het is een buitenwijk van Sydney die je bereikt door middel van de ferry. Het is een prachtige wijk om wandelingen te maken langs de kust en te genieten van het strand. En nu we het toch over het strand hebben. Wat denk je van Bondi Beach. Het bekendste strand van Australië. Een relax dagje strand of een sportief dagje surven. Het kan er allemaal. Zwem je liever in een zwembad? Ook dit is mogelijk op het strand.

Een stedentrip naar Sydney is niet goedkoop. Het is een dure stad en de bezienswaardigheden hangen aardig aan de prijs. Als je even goed kijkt kun je echter genoeg leuke dingen doen als je een klein budget hebt. Zo zijn er een aantal musea waar je geen entree hoeft te betalen. Ook het imposante Government House kun je gratis bezichtigen. En is het beklikken van de Sydney Harbour Brigde te duur dan kun je één van de brugpylonen beklimmen voor maar $10. Meer behoefte aan een stadswandeling? Dit kan helemaal gratis. Een gids begeleidt je door de stad. Zorg dat je om 10:30 bij het stadhuis bent en geniet van de drie uur durende rondleiding.

Heb je een groot of een klein budget, in Sydney is er voor iedereen wat. Nu is er zeker geen excuus meer om niet voor een stedentrip down under te gaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten