Ontdek Kaapstad


Een stedentrip naar Kaapstad is het zeker waard. Kaapstad ligt aan de voet van de beroemde Tafelberg en er zijn vele bezienswaardigheden te vinden. Ook is er nog veel over uit de koloniale tijd en kan je genieten van de prachtige wijngebieden en natuurparken.

Als eerste beginnen we natuurlijk met de beroemde Tafelberg. Deze berg is bijna in heel Kaapstad te zien, maar alleen als het helder weer is. Ga via een kabelbaan naar boven en geniet van het indrukwekkende uitzicht over geheel Kaapstad. Als je goed kijkt kan je zelfs Robbeneiland in de verte zien liggen. Robbeneiland  begon ooit als een gevangenis en een opslag plaats van de VOC. Veel verzetsstrijders werden hier opgesloten. Het werd een symbool van de apartheid. De bekendste gevangene is Nelson Mandela.

In de stad vind je nog veel sporen van de Nederlanders. Een bezoek aan Castle of Good Hope mag dan niet ontbreken. Als je boven op de bastions gaat staan kan je genieten van een mooi uitzicht. Company Gardens waren de vroegere moestuinen van de VOC. Nu kan je heerlijk wandelen door het prachtige stadspark en de planten en bomen uit de plaats bekijken.

Kaapstad stedentrip
Verder zijn er natuurlijk een aantal straten en wijken die je bezocht moet hebben. Bo-Kaap is een toffe wijk midden in het centrum van Kaapstad. De straten staan vol met allerlei gekleurde huisjes en allemaal bloemen. Er is zelfs een klein museum in de wijk om meer over deze prachtige buurt te weten komen. Long street is misschien wel de bekendste straat die Kaapstad heeft. Hier vind je allemaal boekenwinkeltjes, antiekwinkeltjes en leuke boetiekjes. Alle winkels zijn gevestigd in koloniale Victoriaanse gebouwen. Ook langs de Sea Point Promenade kan je lekker genieten. Dit is namelijk de ultieme plek om te genieten van de zonsondergang. De V&A Waterfront doet je een beetje denken aan de Pier 39 in San Francisco. Het bestaat uit allemaal Victoriaanse gebouwen. Je vindt er vele winkels en gezellige restaurants. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de Tafelberg.

Kaapstad heeft nog veel meer te bieden. Bezoek één van de wijngaarden en proef de Zuid-Afrikaanse wijnen. Of verken de stad op de fiets. Er is zoveel moois te doen en te zien. Waarvoor reis jij af naar deze prachtige stad?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten