De stad die nooit slaapt: Tokyo


Stedentrip Tokyo
Tokyo is  het hart van Japan. In deze stad gaat het leven 24/7 en 365 dagen per jaar door. Tokyo slaapt nooit. Er wonen ook maar liefst 12 miljoen mensen in deze metropool. Tokyo is een zeer moderne stad en blijft zich steeds ontwikkelen. De stad heeft ook je ook genoeg bezienswaardigheden te bieden voor een droomstedentrip. Benieuwd welke deze zijn? Lees dan verder in onze blog over Tokyo. 



Tokyo is een zeer moderne stad. Natuurliefhebbers zullen misschien niet zo dol zijn op deze stad. De stad mist namelijk veel groen en historische gebouwen. Daarentegen zijn er in het centrum wel spectaculaire lichtshows te zien waar Time Square in New York nog wel wat van kan leren. Ook leuk om te zien zijn de ontwikkelingen van de voorbereidingen voor de Olympische Spelen in 2020. De bezienswaardigheden in Tokyo zijn door een uitgebreid metro netwerk goed te bereiken.
Stedentrip TokyoMocht je tijdens je droomstedentrip toch een beetje van de natuur willen genieten in Tokyo dan zijn het Imperial Palace en de grond eromheen zeker de moeite waard. Hier vind je een stukje oudheid van Japan wat eigenlijk helemaal niet meer in het moderne Tokyo past, waardoor je terug gaat in de tijd en daardoor één van de mooiste plekjes maakt van Tokyo. Er is een prachtig park rondom het paleis te vinden. Ook zijn er oude stenen muren te vinden van een fort, oude boogbruggen, uitkijktorens en de Japanse tuinen. 
Stedentrip TokyoDe meest bezochte tempel van Tokyo en eigenlijk ook van Japan is de Senso-ji tempel. Het gebied rondom deze tempel heeft meerdere bezienswaardigheden die gratis te bezichtigen zijn. Als je van tempels en de Japanse architectuur houdt dan is dit zeker een must see. De tempel bestaat ook uit een heilig altaar. Hier hebben boeddhisten de gelegenheid om te bidden of offers te brengen. Ook is er een pagode van vijf verdiepingen hoog te bewonderen. De Senso-ji tempel leidt ook naar de bekende Nakamise-dori straat. In deze straat van ongeveer 250 meter en 90 winkels zijn talloze van religieuze artefacten en souvenirs te koop. 
Tokyo heeft nog zoveel meer te bieden tijdens je droomstedentrip. Denk hierbij aan de Sumida rivier en het Edo-Tokyo museum. Ook kun je in de oudste tuin van Tokyo rondlopen. De Koishokawa Korakuen tuin heeft namelijk een prachtige vijver in de vorm van een hart. Tokyo is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten