Stedentrip naar de stad van de liefde, Parijs


De stad van de liefde, de lichtstad en de stad van de mode. Parijs heeft vele verschillende bijnamen. Bij een stedentrip naar deze prachtige stad ontdek je elke keer weer iets nieuws.

Parijs staat vooral bekend om de vele grote monumenten. Bezoek de Notre Dame, de Arc de Triomphe, de Sacré Coeur en natuurlijk de beroemde Eiffeltoren. Als echte museumliefhebber zit je in Parijs op de juiste plek. In Parijs vind je namelijk het grootste museum van de wereld: Le Louvre. Hier vindt je bijvoorbeeld de wereldberoemde Mona Lisa. Wandel eens door de wijk Montmartre en bezoek het plein Place du Tertre. Hier vind je hedendaagse kunstenaars waar je bijvoorbeeld een zelfportret kunt laten maken.

Is jouw stedentrip onder andere bedoeld om even lekker te shoppen? In Parijs vindt je allerlei leuke winkelstraten en boetiekjes. Het is natuurlijk niet voor niets de stad van de mode. Je vindt er verschillende warenhuizen zoals: Galeries Lafayette en Au Printemps. Maar de bekendste winkelstraat in deze stad blijft Avenue des Champs-Elysées. In deze straat vind je de beroemde merken zoals Chanel en Dior. Voor de kleine boetiekjes en antiekwinkels moet je in Le Marais zijn. Ook Saint-Germain-des-Près is een aanrader. In deze hippe wijk vind je naast de vele kleding en boekenwinkels ook een tal van kunstgalerijen. Op de Rue Rivoli vind je vooral grote winkelketens zoals de Zara en de H&M. 
Bezoek ook eens één van de vele markten die Parijs rijk is zoals de Rue Montorgueil en Rue de Buci.

Als je een liefhebber van de Franse keuken bent kun je genieten van één van de maar liefst 8.000 restaurants. Deze variëren van kleine café's tot hele chique restaurants. Crêpes vind je op bijna iedere hoek van de straat. Dit zijn Franse pannenkoeken die meestal als snack worden genuttigd. Vul ze met één van de vele overheerlijke vullingen. Wil je romantisch dineren in de Eiffeltoren? Er zijn hier namelijk een aantal restaurants gevestigd. Op 125 meter hoogte vindt u één van de beste restaurants in Frankrijk: Le Jules Verne. Voor ieder budget kan je in Parijs een heerlijke maaltijd nuttigen.

Parijs is een walhalla voor de uitgaansliefhebbers. Als de avond valt maakt het zijn bijnaam als lichtstad meteen waar. Vermijd de toeristische en dure bars en ga naar de wijk Bastille waar je veel leuke en populaire bars en clubs vindt. Ben je meer van de muziekvoorstellingen, ballet, opera en cabaret bezoek dan Theratre du Chatelet, Le Lido en niet te vergeten de Moulin Rouge.

Stedentrip Parijs
Liefdesslotjes
Om je stedentrip helemaal romantisch te maken kun je een bezoek brengen aan de Pont de l'Archevêché. Hier hangen allemaal liefdesslotjes en is inmiddels een echte toeristische attractie geworden. Zelf ook je liefde bezegelen met een slotje is helaas niet meer toegestaan. De stad voert campagne om een romantische foto te maken op deze locatie. Aangezien de leuningen van de bruggen het begeven.



Een tip om niet te vergeten: Ongeveer 32 kilometer van het centrum van Parijs vind je Disneyland Parijs. Dit park bestaat uit twee attractieparken, een winkelstraat en een aantal hotels. Het is het meest bezochte attractiepark van Europa en is zeker een bezoekje waard. Waan je in de wonderenwereld van alle Disneyfiguren. Het park is leuk voor jong en oud.

Bezegel jij de liefde op deze stedentrip in de stad van de liefde of wordt het shop till you drop? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten