Rome: Een bezienswaardigheid op zich


Rome stedentrip

Een stedentrip naar Rome moet zeker op je lijstje staan. Deze stad is namelijk al een bezienswaardigheid op zich. Overal vindt je indrukwekkende dingen. Van gebouwen tot fonteinen. Het één overtreft het ander.

Er zijn veel bekende bezienswaardigheden te vinden. Met als kopstuk het Colosseum. Dit is een gigantisch Amfitheater uit de oudheid. In Rome vind je nog meer dingen die uit de oudheid zijn. Zo heb je het Forum Romanum, Circus Maximus en de marketen van Trajanus. Met als tegenstelling de wijk EUR. Hier vind je namelijk een heel modern Rome met allermaal vierkante gebouwen. Ook Vaticaanstad mag je in Rome niet overslaan. Hier vind je de Sint Pietersbasiliek, het Sint Pietersplein, de Engeleburcht en de Sixtijnse kapel. Als kunstliefhebber zit je in Rome op de goede plek. Hier vind je namelijk Villa Borghese. Dit is een park met allerlei verschillende musea.

Rome stedentrip
Verken je Rome liever op de fiets? Ook dit is een optie. Je fietst door het gehele centrum met een Nederlandse Gids. Deze gids vertelt je alles wat Rome te bieden heeft. Een fietstocht duurt ongeveer vier uur. Natuurlijk met genoeg pauzes om te genieten van al het moois en de gezellige terrasjes. Tijdens deze tocht bezoek je ook een echte place to be. De Spaanse trappen bij piazza di Spagna. In de lente worden deze trappen helemaal versierd met bloemen. Dit geeft een prachtig plaatje. Maar ook de Trevi Fontein, Piazza del Popolo, Piazza Navona, Capitolijnse heuvel en Tiber eiland komen voorbij.

Naast al dit cultuursnuiven kan je ook je slag slaan in alle winkelstraatjes. Rome heeft veel winkels met dure merkkleding. Toch vind je er ook allerlei kleine boetiekjes. Tussen de middag zijn veel winkels dicht, dus plan je shoppingtrip ’s ochtends of aan het einde van de middag. Naast alle winkels vind je er ook verschillende marktjes. In het centrum op de Piazza Campo de’ Fiori staat de bekendste en grootste markt. Behalve op zondag wordt deze markt gehouden van 9:00 tot 13:00.

Er zijn heel veel verschillende wijken in Rome. Hierboven werd de moderne wijk EUR al genoemd. Testaccio is voor veel toeristen nog onbekend. Des al niet te min is het bezoeken van deze wijk het dubbel en dwars waard. Van oorsprong is het een arbeiders wijk. Tegenwoordig is de wijk up coming vanwege de vele clubs en bars die er worden geopend. Ook zijn er veel gezellige restaurantjes te vinden waar je van alle Italiaanse delicatessen kan genieten.

Wil je na deze geweldige stedentrip zeker weer terug komen in deze indrukwekkende stad, gooi dan een muntje in de Trevi fontein. http://droomstedentrip.blogspot.nl/2014/11/rome-een-bezienswaardigheid-op-zich.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten